vrijdag 8 juli 2011

Vlaaij Top-15 van 4-10 juli 2011

Ik heb een goed plan. Ik ga de komende weken steeds een dagje vroeger zijn met de publicatie van de nieuwe Vlaaij Top-15. Goed, dat plan ligt er. We gaan zien of ik me eraan kan houden, want nu het tegenwoordig zelfs al vrijdag is voor de lijst online komt, begin ik toch wat aan m'n eigen geloofwaardigheid te twijfelen.
Waar ik zeker niet aan twijfel, is het feit dat de Vlaaij Top-15 deze week vier prachtige nieuwe binnenkomers herbergt. Helemaal onderin de lijst vinden we de leadsingle van het nieuwe album van Customs, Harlequins. De vriendelijke pakdragende Vlamingen zijn het duidelijk nog niet verleerd! Twee plekjes hoger de re-release van Mona's debuutsingle Listen to your love. De voorganger Teenager is in de bubbling under blijven steken, maar Mona mag nu dus ook de zoete smaak proeven van een verblijf in De Lijst.
Voor de beste nieuwe binnenkomers moeten we een heel stuk hoger in de lijst kijken, die staan immers op 4 en 5. De tweede single van Danger Mouse & Daniele Luppi's spaghettiwesternsoundtrack (3x woordwaarde) Rome wordt vergezeld van de vocalen van Norah Jones. Het intro is een geresamplede variant op het intro van een toch wel héél bekende klassieker, even goed luisteren en je zou het moeten horen...
Black is echter nog niet de allerhoogste nieuwe binnenkomer, want nog één plekje hoger vinden we de - in Nederland nu eindelijk uitgebrachte - debuutsingle van singer-songwriter Wakey! Wakey! Ik had niet gedacht dat het feit dat ik een vrij fanatiek volger van tienerserie One Tree Hill ben, zich ooit nog zou gaan uitbetalen voor deze lijst, maar het blijkt zo te zijn: dankzij de gastrol van Mike Grubbs (de man achter Wakey! Wakey!) kende ik zijn muziek al. En nu het singletje Light outside blijkbaar ineens in Nederland wordt uitgebracht, is dat wel een perfecte reden om het gelijk een prominente plek in de Vlaaij Top-15 te geven.
Verder nieuws uit de lijst: Vetiver is z'n toppositie kwijtgeraakt aan Lamb en Damien Rice. Back to beginning is deze week de beste plaat van het moment! Benjamin Francis Leftwich blijft ook maar doorstijgen, en staat inmiddels al op het podium. De Fleet Foxes en Coldplay verliezen terrein, terwijl we de Intergalactic Lovers, Radical Face, The Pains Of Being Pure At Heart en tweevoudig nummer 1 Cage The Elephant zelfs helemaal niet meer terugzien.


01           [02]        Lamb ft. Damien Rice - Back to beginning

02           [01]        Vetiver - Wonder why
03           [05]        Benjamin Francis Leftwich - Box of stones
04           [00]        Wakey! Wakey! - Light outside
05           [00]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Norah Jones - Black
06           [06]        The Vaccines - If you wanna
07           [03]        Fleet Foxes - Lorelai
08           [08]        Chapel Club - Blind
09           [04]        Coldplay - Every teardrop is a waterfall
10           [07]        Das Pop - Skip the rope
11           [14]        The Joy Formidable - Whirring
12           [10]        Yuksek - On a train
13           [00]        Mona - Listen to your love
14           [09]        Patrick Wolf - House
15           [00]        Customs - Harlequins

En bij dezen dus de belofte: tot volgende week donderdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten