donderdag 14 juli 2011

Vlaaij Top-15 van 11-17 juli 2011

Deze week slechts een korte update over de Vlaaij Top-15. Enerzijds omdat de inspiratie een beetje ontbreekt om er een heel boekwerk over te schrijven, maar anderzijds ook omdat er niet zo gek veel veranderd is in de lijst. We hebben een drietal nieuwe binnenkomers, en dat gaat ten koste van Patrick Wolf, Mona en ex-lijstaanvoerder Coldplay - Every teardrop is a waterfall is daadwerkelijk als een waterval naar beneden gestort in de lijst, maar het blijft een fijn nummer!
Nieuw daarvoor in de plaats komen allereerst de restanten van Oasis, maar om ze steeds maar als zodanig te blijven benoemen, zou de band Beady Eye oneer aandoen: Millionaire is toch alweer de derde single van de groep van Liam Gallagher die de Vlaaij Top-15 weet te bereiken. Lager in de lijst zijn er ook nog nieuwe binnenkomers voor alwéér een exponent van de grandioze stroom goede acts uit Brooklyn, The Antlers (hun titel deed me er aan denken dat ik nog een afspraak bij de tandarts moet maken) en het Belgische Mastercab. Hun Home houdt het huiselijke gevoel in de lijst in stand, nu House van Patrick Wolf er dus niet meer bij is.
Echt hoog staan die nieuwe binnenkomers echter allemaal niet, dus kijken we maar eens naar de hogere regionen van de lijst. Lamb en Damien Rice handhaven zonder veel moeite hun koppositie, maar daar achter stomen Wakey! Wakey! en Danger Mouse & Daniele Luppi (samen met de altijd charmante Norah Jones) op naar de plekken 2 en 3. Vetiver levert wat plekjes in, en ook Benjamin Francis Leftwich staat deze week weer net naast het podium.
Chapel Club en The Joy Formidable stijgen wat, terwijl The Vaccines en Fleet Foxes wat zakken, en dan is eigenlijk alles over deze lijst wel gezegd. Oh nee, wacht, ik trap nog even die open deur in: wat een prachtlijstje is het weer geworden!



01           [01]        Lamb ft. Damien Rice - Back to beginning

02           [04]        Wakey! Wakey! - Light outside
03           [05]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Norah Jones - Black
04           [03]        Benjamin Francis Leftwich - Box of stones
05           [02]        Vetiver - Wonder why
06           [08]        Chapel Club - Blind
07           [06]        The Vaccines - If you wanna
08           [11]        The Joy Formidable - Whirring
09           [00]        Beady Eye - Millionaire
10           [07]        Fleet Foxes - Lorelai
11           [00]        The Antlers - Every night my teeth are falling out
12           [12]        Yuksek - On a train
13           [00]        Mastercab - Home
14           [15]        Customs - Harlequins
15           [10]        Das Pop - Skip the rope

Tot woensdag dan maar weer! En hopelijk is het dan weer zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten