woensdag 20 juli 2011

Vlaaij Top-15 van 18-24 juli 2011

Woensdagavond, en dus nog steeds op schema om terug op schema te komen, zeg maar. Dat gaat niet gepaard met al te schokkende ontwikkelingen in de Vlaaij Top-15, want bovenin staan dezelfde vier plaatjes als vorige week. Maar de volgorde is wel anders, want Wakey!Wakey! heeft de toppositie van Lamb & Damien Rice overgenomen. Back to beginning staat nu op 3, net achter Danger Mouse en de zijnen. Benjamin Francis Leftwich handhaaft zich dan weer keurig op 4.
De hoogste nieuwe binnenkomer van deze week is voor The Kills, die met hun nieuwste single Future starts slow gelijk al op plek 7 prijken. Mona's Listen to your love is ook weer terug in de lijst, op 13, en tenslotte komen The Kooks ook nieuw binnen met de titeltrack van hun nieuwe album.
Beady Eye maakt er langzamerhand een gewoonte van om hun singles slechts één weekje verblijf in de Top-15 te gunnen, want na Bring the light en The roller vliegt nu ook Millionaire er alweer na één luttele week weer uit. Verder nemen we ook nog afscheid van Das Pop en Yuksek, die beide heel wat langer in de lijst hebben gestaan.
Kijkende naar grote stijgers en/of zakkers, zien we dat Customs, The Antlers en The Joy Formidable tot de grote winnaars van deze week mogen worden genoemd. Anderzijds verliezen Vetiver en Chapel Club heel wat plekken, en vallen de Fleet Foxes en The Vaccines zelfs bijna helemaal uit de lijst. The Vaccines staan inmiddels trouwens al 8 weken lang genoteerd en het is tot nu toe nog geen enkele plaat gelukt om méér dan 8 weken in de lijst te blijven. Triggerfinger, Miles Kane, SX en Agnes Obel stonden er ook 8 weken lang in, maar moesten allen in de 9e week in vijftien andere nummers hun meerdere erkennen. Breken The Vaccines volgende week als eerste door de tweemaandenbarrière?


01           [02]        Wakey! Wakey! - Light outside
02           [03]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Norah Jones - Black
03           [01]        Lamb ft. Damien Rice - Back to beginning
04           [04]        Benjamin Francis Leftwich - Box of stones
05           [08]        The Joy Formidable - Whirring
06           [14]        Customs - Harlequins
07           [00]        The Kills - Future starts slow
08           [11]        The Antlers - Every night my teeth are falling out
09           [06]        Chapel Club - Blind
10           [05]        Vetiver - Wonder why
11           [00]        The Kooks - Junk of the heart (Happy)
12           [13]        Mastercab - Home
13           [00]        Mona - Listen to your love
14           [07]        The Vaccines - If you wanna
15           [10]        Fleet Foxes - Lorelai

Tot dinsdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten