donderdag 11 augustus 2011

Vlaaij Top-15 van 8-14 augustus 2011

Een belofte voor een nieuwe lijst maken is leuk, maar dan moet je er niet plotseling een last minute vakantie tussendoor plannen. Daar ging het dus even mis, maar er zijn (zo schijnt het) toch belangrijkere dingen in het leven dan een wekelijkse top-15. Voor degenen die al ernstig overwogen een eind aan hun bestaan te maken is er dus goed nieuws: nee, de Vlaaij Top-15 is niet ten dode opgeschreven.
Sterker nog, er stroomt deze week opvallend veel nieuw bloed door de aderen van de lijst. Hoewel, na twee weken van afwezigheid is het eigenlijk niet eens zo vreemd dat er liefst zes nieuwe binnenkomers in de lijst te vinden zijn. Dat gaat wel ten koste van zes andere nummers. The Antlers, voormalig nummer 1 Vetiver, Mastercab, Mona, The Vaccines en de Fleet Foxes zijn deze week allemaal uit de lijst verdwenen. Jammer, maar het is niet anders.
Onderin de lijst vinden we de meeste van de nieuwe binnenkomers terug. Zo staat de nieuwe van Cage The Elephant op 12, de nieuwe van Snow Patrol op 13 en het ernstig verslavend Somebody that I used to know van Gotye op nummer 14. Als we dan wat hoger in de pikorde kijken, vinden we allereerst Bombay Bicycle Club op plek 7, daarna Wolf Gang op plek 5, maar de absolute klapper van de week is voor Noel Gallagher en zijn High Flying Birds. Nadat broertje Liam met zijn Beady Eye al flink wat succes boekte, is het nu aan de oudere van de twee Oasis-broertjes om solosucces te boeken: The death of you and me komt in één klap op plek 2 terecht!
Stijgers in de lijst zijn deze week alleen The Kooks en The Kills, die van 7 naar 4 doorstijgen met Future starts slow. Zakkers in de lijst zijn met name Benjamin Francis Leftwich en ex-nummer-1 Lamb & Damien Rice, maar ook Customs en Chapel Club moeten wat stapjes terug doen. De belangrijkste plek in de lijst is echter nog steeds voor Mike Grubbs en zijn Wakey!Wakey!, want Light outside staat ook na 2 lijstloze weken gewoon nog op numero uno!

 



01           [01]        Wakey! Wakey! - Light outside


02           [00]        Noel Gallagher's High Flying Birds - Thedeath of you and me

03           [02]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Norah Jones - Black

04           [07]        The Kills - Future starts slow

05           [00]        Wolf Gang - The King and all of his men

06           [05]        The Joy Formidable - Whirring

07           [00]        Bombay Bicycle Club - Shuffle

08           [11]        The Kooks - Junk of the heart (Happy)

09           [04]        Benjamin Francis Leftwich - Box ofstones

10           [03]        Lamb ft. Damien Rice - Back to beginning

11           [06]        Customs - Harlequins

12           [00]        Cage The Elephant - Right before my eyes

13           [00]        Snow Patrol - Called out in the dark

14           [00]        Gotye ft. Kimbra - Somebody that I usedto know

15           [09]        Chapel Club - Blind


Morgen vertrek ik alwéér op vakantie, maar dit keer maar voor een paar daagjes. Verwacht de volgende Vlaaij Top-15 dus maar op donderdag of zo...

2 opmerkingen: