donderdag 30 juni 2011

Vlaaij Top-15 van 27 juni - 3 juli 2011

Voor het eerst hoef ik me feitelijk niet echt te excuseren, want ik had al voorspeld dat de lijst pas op donderdag zou komen. Hoezee! Over de Vlaaij Top-15 van deze week valt sowieso maar weinig te vertellen, schat ik zo in.
Immers, er zijn deze week slechts twee luttele nieuwe binnenkomers. Onderin de lijst entert Whirring, de nieuwe van The Joy Formidable, op nummer 14. Het echte nieuws komt echter van de samenwerking tussen Lamb en Damien Rice, die met hun Back to beginning gelijk op nummer 2 terecht komen!
Dat is nota bene zelfs een plek hoger dan die hoge binnenkomer van vorige week, Lorelai van de Fleet Foxes, die deze week blijft staan op 3. Coldplay zakt van 1 naar 4, en dat kan maar één ding betekenen: Vetiver staat deze week op nummer 1! Wonder why blijft maar groeien, veel fijner worden nummers tegenwoordig niet meer gemaakt. Mag ik Marc via deze weg heel hartelijk danken voor die tip?
We nemen deze week trouwens afscheid van een tweevoudig nummer 1, want Calgary van Bon Iver valt uit de lijst. Dat Airship vorige week slechts op 15 binnen kwam leek al geen goed teken, en ook zij zijn er deze week dus niet meer bij.
De grote winnaars van de week zijn Yuksek, Chapel Club, Das Pop en - vooral - Benjamin Francis Leftwich, wiens Box of stones stijgt van 11 naar 5. Zakkers moeten er dan dus ook zijn, en dat zijn naast Coldplay ook nog Patrick Wolf, Radical Face en 'oudgedienden' Cage The Elephant en The Pains Of Being Pure At Heart. Zij scheerden hoge toppen, maar moeten nu vrezen voor het einde van hun dagen in de Vlaaij Top-15...



01           [02]        Vetiver - Wonder why

02           [00]        Lamb ft. Damien Rice - Back to beginning
03           [03]        Fleet Foxes - Lorelai
04           [01]        Coldplay - Every teardrop is a waterfall
05           [11]        Benjamin Francis Leftwich - Box of stones
06           [07]        The Vaccines - If you wanna
07           [10]        Das Pop - Skip the rope
08           [14]        Chapel Club - Blind
09           [05]        Patrick Wolf - House
10           [13]        Yuksek - On a train
11           [09]        Intergalactic Lovers - Shewolf
12           [04]        The Pains Of Being Pure At Heart - Heart in your heartbreak
13           [06]        Cage The Elephant - Around my head
14           [00]        The Joy Formidable - Whirring
15           [08]        Radical Face - Welcome home

Tot volgende week!

1 opmerking: