woensdag 27 april 2011

Vlaaij Top-15 van 25 april - 1 mei 2011

Goh, daar was ik toch even helemaal vergeten dat het de dag na Pasen dinsdag is en niet maandag. Dit keer zijn we dus zelfs twee dagen te laat, maar goed, uiteindelijk is 'ie hier dan toch weer: de nieuwe lijst!
Drie nieuwe binnenkomers in de Vlaaij Top-15 deze week, en dus noodgedwongen ook drie plaatjes die de lijst verlaten. Het is Game Over voor The game van Das Pop, en ook Dry The River en Teddiedrum horen we niet meer terug. Helemaal onderin de lijst krijgen we daar allereerst de Intergalactic Lovers voor terug. Voor m'n Belgische volgers: ja, ik weet dat het nummer niet splinternieuw meer is en bij jullie al ruim 2 maanden in de hitlijsten staan, maar toen het net nieuw was vond ik er gewoonweg nog niet zo veel aan. Inmiddels hebben de heren en dame uit Aalst me wel weten te grijpen, en dat mag wel beloond worden met een plekje in de Top-15!
Veel hoger in de lijst is er deze week ook plaats voor de fantastische zomerse nieuwe single Black video van het óók al Vlaamse SX, en nog hoger brengt het betoverend mooie Riverside de engelachtige Deense Agnes Obel gelijk in de top-5. Niet veel nieuwe binnenkomers dus, maar wel degelijk kwaliteit.
De nummers 1, 2 en 3 van vorige week zakken allemaal een plekje, en Miles Kane knalt door naar z'n eerste nummer-1-hit in de Vlaaij Top-15. Wat hem met Come closer maar niet wilde lukken, is met Rearrange dus al na twee weken een feit! Voormalige koplopers The Pains Of Being Pure At Heart en The Naked And Famous zijn nu toch echt op weg naar de uitgang, terwijl Headphone en vooral Arctic Monkeys juist forse winst boeken. En wil je al deze tekstuele verhandelingen nou even schematisch uitgewerkt zien? Scroll dan naar beneden, want daar staat de lijst...


01           [06]        Miles Kane - Rearrange

02           [01]        Hooverphonic - Anger never dies
03           [02]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Jack White - Two against one
04           [03]        We Seem To Have Misplaced Our Igloo - Juno
05           [00]        Agnes Obel - Riverside
06           [05]        The Raveonettes - Recharge and revolt
07           [14]        Arctic Monkeys - Don't sit down 'cause I've moved your chair
08           [00]        SX - Black video
09           [07]        TV On The Radio - Will do
10           [15]        Headphone - Woods
11           [04]        The Pains Of Being Pure At Heart - Belong
12           [09]        The Naked And Famous - Punching in a dream
13           [11]        Art Brut - Lost weekend
14           [10]        Brother - Darling buds of May
15           [00]        Intergalactic Lovers - Delay

En even een nieuw probeerseltje: als het goed is, kun je naast de gebruikelijke youtube-links nu ook rechts in beeld een spelertje vinden waarmee je de lijst kunt beluisteren. Op enkele nummers na, want niet alles is via Grooveshark beschikbaar, helaas..

Tot volgende week!

8 opmerkingen:

  1. Super relaxt die speler!

    Die "Two against one" is wel een aparte combi met Danger Mouse en Jack White, benieuwd hoe die klinkt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat plaatje van Agnes Obel is inderdaad wel een mooi plaatje! Draaide hem zo'n drie weken geleden nog op Orinoco.
    Rearranged vind ik nog niet zo bijzonder, maar misschien moet ie nog groeien. Je nieuwe binnekomers ken ik nog niet, dus dat wordt weer even luisteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, eigenlijk was Riverside in Engeland al uitgebracht voor ze hier doorbrak, maar in de Afrekening van StuBru komt het nummer deze week nieuw binnen - dus dan mag 'ie bij mij ook gewoon meedoen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super idee, die player! Snap niet hoe je die van Arctic Monkeys vond. Ik vind die niet op Grooveshark.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb geloof ik gezocht op "arctic monkeys don't sit down", en toen vond Grooveshark er meerdere. Bij gewoon zoeken op "arctic monkeys" vond 'ie inderdaad niks... Vreemd, maar goed..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vlaaij je kan ook zelf een nummer uploaden bij Grooveshark... Iets meer werk maar dan heb je ook wat, zeg maar... :D (oeps lopen we het risico op een woensdagplaatsing van deze lijst)

    Verder is het natuurlijk weer een heerlijk lijstje om van te genieten. O ja alvast veel succes met je Gelderse kilometers vrijdagnacht...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is muziek uploaden niet hartstikke illegaal in Vlaanderen en Nederland?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja idd, ik denk dat ik me daar niet aan ga wagen.. Grote kans dat ik er nooit problemen mee zou krijgen, maar zo dramatisch is het toch niet als er een paar liedjes ontbreken in de player?

    BeantwoordenVerwijderen