dinsdag 12 april 2011

Vlaaij Top-15 van 11-17 april 2011

Terwijl het zomerse weer van de afgelopen dagen nog vers in het geheugen ligt, is het nu weer even meer-bij-de-tijd-van-het-jaar-passend weer. Ideaal dus om lekker binnen achter de computer te zitten, en te luisteren naar de nieuwe Vlaaij Top-15!
Niet minder dan vijf plaatjes moeten deze week de lijst verlaten. Daarbij 'oudgedienden' Strangers van White Lies, Anxiety van The Chapman Family en vooral Love lost in love van Triggerfinger. De Belgen hielden het liefst acht weken vol in de top-15, maar Ruben en z'n mannen liggen er nu dus uit! Dazzled Kid en de Cold War Kids verdwijnen ook, zij mochten maar één weekje genieten van het enorme privilege dat een plaats in deze lijst is...
Het goede nieuws is dan weer dat er ook vijf nieuwe nummers zijn binnengekomen. Helemaal onder in de lijst komt de band Brother binnen met Darling buds of May, maar de andere nieuwe binnenkomers enteren gelijk op een zeer mooie positie. Het nieuwe (nou ja, hij is er al sinds 2005 mee bezig) spaghettiwesternproject van producer Danger Mouse - ditmaal samen met Daniele Luppi - klimt gewoon gelijk op het podium. Wellicht dat de bijdrage van ex-White Stripe Jack White daar nog bij geholpen heeft? De leukste nieuwe binnenkomer van de week staat echter op plek 5. Met dank aan een tip via de Stofwolk-twitter komt het heerlijk vrolijke Juno binnen in de lijst, gespeeld door de band met de leukste bandnaam van 2011: We Seem To Have Misplaced Our Igloo!
De andere nieuwe binnenkomers nog even snel: de nieuwe van TV On The Radio vinden we op plek 8, en daar direct onder de heerlijk gruizige Deense noise pop van The Raveonettes, de shoegazegrootheden uit de jaren '80 zullen trots op ze zijn.
Bovenaan moet The Naked And Famous weer plaatsmaken, zij zakken van 1 naar 4. Hooverphonic doet het in week twee erg goed, want ze stijgen van 7 naar 2. Maar één nummer doet het nog beter: in hun vijfde week heeft The Pains Of Being Pure At Heart het dan toch geflikt, ze staan op nummer 1!


01           [02]        The Pains Of Being Pure At Heart - Belong
02           [07]        Hooverphonic - Anger never dies
03           [00]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Jack White - Two against one
04           [01]        The Naked And Famous - Punching in a dream
05           [00]        We Seem To Have Misplaced Our Igloo - Juno
06           [05]        Dry The River - New ceremony
07           [03]        Das Pop - The game
08           [00]        TV On The Radio - Will do
09           [00]        The Raveonettes - Recharge and revolt
10           [04]        Wye Oak - Civilian
11           [06]        Miles Kane - Come closer
12           [08]        Teddiedrum - Miami
13           [00]        Brother - Darling buds of May
14           [10]        The Dears - Blood
15           [09]        The Sore Losers - Juvenile heart attack

Geniet ervan, en tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten