woensdag 4 mei 2011

Vlaaij Top-15 van 2-8 mei 2011

Het is officieel alweer woensdag, maar ik tel het voor het gemak nog maar even als dinsdag. Eén dagje te laat dus, maar de Vlaaij Top-15 van deze week is weer af! We hebben vier nieuwe binnenkomers, en daarom moeten we helaas afscheid nemen van voormalig nummer 1 The Pains Of Being Pure At Heart, Brother, Art Brut en ook van tweevoudig nummer 1 The Naked And Famous... Zowel Belong als Punching in a dream stonden bijna twee maanden genoteerd in de Vlaaij Top-15, maar nu moeten ze plaatsmaken voor frisse krachten.
Van Arcade Fire bijvoorbeeld, want hun laatste single komt sterk binnen op nummer 8. Verderop in de lijst zien we ook de entree van The Phoenix Foundation, de Nederlandse Pioneers Of Love en de band met de marketingtechnisch gezien niet echt briljante naam 'Yuck'. Het gaat echter om de muziek, en die is bij Yuck buitengewoon goed aan te horen, met veel 90s-rockinvloeden, op Pumpkinsleest geschoeid.
Bovenin zit Miles Kane nog steeds stevig op zijn troon, hoewel Agnes Obel inmiddels aan de stoelpoten komt zagen. Headphone, SX en Arctic Monkeys zijn verder de voornaamste stijgers van de week, waar Hooverphonic, Danger Mouse, The Raveonettes en vooral het geinige We Seem To Have Misplaced Our Igloo in het verliezerskamp zitten.


01           [01]        Miles Kane - Rearrange

02           [05]        Agnes Obel - Riverside
03           [02]        Hooverphonic - Anger never dies
04           [07]        Arctic Monkeys - Don't sit down 'cause I've moved your chair
05           [08]        SX - Black video
06           [10]        Headphone - Woods
07           [03]        Danger Mouse & Daniele Luppi ft. Jack White - Two against one
08           [00]        Arcade Fire - City with no children
09           [09]        TV On The Radio - Will do
10           [06]        The Raveonettes - Recharge and revolt
11           [04]        We Seem To Have Misplaced Our Igloo - Juno
12           [00]        Pioneers Of Love - Walhalla
13           [00]        Yuck - Get away
14           [15]        Intergalactic Lovers - Delay
15           [00]        The Phoenix Foundation - Flock of hearts

Geniet van de muziek via de linkjes of natuurlijk via de ingebouwde Grooveshark-player, rechts in beeld (met deze week weer 12 van de 15 liedjes beschikbaar). Volgende week ben ik weer een jaartje ouder, zouden m'n keuzes voor de Vlaaij Top-15 dan ook weer wat wijzer zijn?

2 opmerkingen:

  1. Hulde voor SX! Zag ze paar weken geleden in het voorprogramma van Das Pop in Brussel. Voor de rest een geweldig lijstje natuurlijk. Dankzij jou staat Agnes Obel hier al een tijdje in de playlists :)
    Geen fan van de nieuwe Radiohead-releases? De nieuwe Amatorski zou jij mss ook wel kunnen pruimen (Soldier heet die).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, de Iglo van Juno blijft hier maar staan! Hopelijk vinden ze hem nog een tijdje niet. Er zijn niet veel plaatsen op het net waar je deze kan beluisteren. Er valt ook weer wat te ontdekken, want Pioneers of Love ken ik niet. Als Lokemo van Arsenal is uitgespeeld, zal ik eens op onderzoek gaan, zie.

    Groeten,


    Marc

    http://www.mmmmtop20.webs.com

    BeantwoordenVerwijderen