dinsdag 22 maart 2011

Vlaaij Top-15 van 21-27 maart 2011

En alweer is het al dinsdag geworden alvorens de lijst van maandag online verschijnt. Maar goed, de vaste volgers van de Vlaaij Top-15 zullen maar aan mijn gebrek aan stiptheid moeten wennen, vrees ik. Gelukkig boet de lijst er niet door aan kracht in, zoals je ziet.
Ik ga proberen de inleidende tekst deze week wat korter te houden dan de afgelopen weken, want niemand is gediend bij te veel tekst. Om een lang verhaal dus kort te maken: we hebben alweer een nieuwe nummer 1, want Wye Oak zakt deze week van 1 naar 2. Punching in a dream van The Naked And Famous springt daarentegen van 3 naar 1, en betekent zo al de tweede nummer-1-hit van de kiwi's! Ik kan er niks aan doen, maar hun sound raakt bij mij duidelijk alle juiste snaren.
Slechts drie nieuwe binnenkomers deze week, dus wat dat betreft is het een mager weekje. The Dears doen het op plek 8 het beste, en ook de Vlamingen van Teddiedrum enteren de lijst. En op plek 13 is daar het bewijs dat niet enkel rockmuziek kans maakt om bij mij in de smaak te vallen: de laatste single van The Subs komt, na er al even tegenaan gehikt te hebben, nu dan toch echt binnen in de Vlaaij Top-15!
De grootste stijger is deze week van The Pains Of Being Pure At Heart, want zij gaan van 9 naar 3. Uit de lijst verdwenen zijn deze week Foo Fighters, Adele en The Decemberists. Cage The Elephant houdt nog altijd stand, in hun zesde week zakken ze van 14 naar 15...















01           [03]        The Naked And Famous - Punching in a dream
02           [01]        Wye Oak - Civilian
03           [09]        The Pains Of Being Pure At Heart - Belong
04           [05]        Miles Kane - Come closer
05           [02]        White Lies - Strangers
06           [06]        The Chapman Family - Anxiety
07           [04]        Triggerfinger - Love lost in love
08           [00]        The Dears - Blood
09           [11]        Das Pop - The game
10           [10]        The Strokes - Under cover of darkness
11           [07]        Elbow - Lippy kids
12           [00]        Teddiedrum - Miami
13           [00]        The Subs - The face of the planet
14           [15]        Peter Bjorn And John - Second chance
15           [14]        Cage The Elephant - Shake me down

Volgende week dan eindelijk een lijst op maandag? Wie weet....

1 opmerking:

  1. Weer teveel naar Stubru geluisterd ja?! ;-)
    Grapje hoor: mooie binnenkomers, alleen jammer dat het ten koste van The Decemberists is. Hun nieuwe al gehoord: Don't Carry it All (het openingsnummer van hun album).
    Punching in a Dream is een fantastische nummer 1. In Belgiƫ is het idd de laatste single van deze band, maar ze lopen daar soms achter...

    BeantwoordenVerwijderen