dinsdag 15 maart 2011

Vlaaij Top-15 van 14-20 maart 2011

Na het al enigszins voorspelde weekje afwezigheid vanwege een min of meer welverdiende fietsvakantie in Noord-Spanje, slaat de Vlaaij Top-15 deze week genadeloos terug: nog betere, leukere en mooiere plaatjes dan je al gewend was! Om maar meteen met de deur in huis te vallen, kan ik melden dat we een nieuwe nummer 1 hebben. En dat is er dan zowaar ook nog een die in de vorige Vlaaij Top-15 nog helemaal niet te bewonderen was. De heer en dame van het uit Maryland, USA afkomstige Wye Oak schieten in één klap naar de toppositie met de fantastische titeltrack van hun nieuwe album, Civilian.
Deze week verdwijnt onder andere een ex-nummer-1 uit de lijst, want de Fleet Foxes duikelen van 5 naar niets. Ook verdwenen zijn The Vaccines, Radiohead, Arquettes en - na een verblijf in de lijst van meer dan een maand - Smith Westerns. Zodoende zijn er naast Wye Oak nog vier andere nieuwe binnenkomers. En of het nou door het prachtige weer in Nederland komt, of doordat ik sowieso altijd wel in ben voor een vrolijk, zomers aandoend plaatje hier en daar; feit is dat Peter Bjorn And John (u kent ze wellicht van het bekendste fluitdeuntje van de laatste jaren) nieuw binnenkomen met hun laatste single.
Triggerfinger duikelt van 1 naar 4, waar White Lies zich dan weer handhaven op 2. Daar tussenin entert de nieuwe single van The Naked And Famous de lijst op 3. Nou ja, in Nederland was dat eigenlijk de oude single, maar in België is het dan wel weer de nieuwe single, dus mag hij van mij toch meedoen. Voor goede muziek vervorm ik graag m'n eigen regels! Om het overzichtje even compleet te maken: ook het Vlaamse Das Pop en de Yankees van The Pains Of Being Pure At Heart (goh, zouden die jongens naar Siamese Dream van The Smashing Pumpkins hebben geluisterd?) komen nieuw binnen.
Het bewijs dat het echt dringen was aan de poort van de lijst: Teenager van Mona, Blood van The Dears en Pumped up kicks van Foster The People hebben de lijst niet gehaald, ondanks dat die nummers toch ook wel redelijk geweldig zijn...















01           [00]        Wye Oak - Civilian
02           [02]        White Lies - Strangers
03           [00]        The Naked And Famous - Punching in a dream
04           [01]        Triggerfinger - Love lost in love
05           [04]        Miles Kane - Come closer
06           [08]        The Chapman Family - Anxiety
07           [06]        Elbow - Lippy kids
08           [03]        The Decemberists - Down by the water
09           [00]        The Pains Of Being Pure At Heart - Belong
10           [11]        The Strokes - Under cover of darkness
11           [00]        Das Pop - The game
12           [09]        Adele - Set fire to the rain
13           [10]        Foo Fighters - Rope
14           [07]        Cage The Elephant - Shake me down
15           [00]        Peter Bjorn And John - Second chance

Tot volgende week!

2 opmerkingen:

  1. Wat betreft Triggerfinger heb je helemaal gelijk Kaj. Ook ik vind Love lost in Love een veel sterkere plaat dan Let it ride! Jammer dat eerstgenoemde te weinig airplay kreeg in Nederland maar wie weet wordt het hier ook nog weer omgedraaid.
    Verder leuke nieuwe binnenkomers waarvan ik ze allemaal op 1 na al vorige week heb beluisterd. Alleen Das Pop moet ik nog aan nader onderzoek onderwerpen.
    Mijn nummer 1 van dit moment is trouwens die heerlijke plaat van The Chapman Family!
    Maar leuk dat je met gebruinde armen en benen weer verder gaat met de lijst!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wye Oak - Civilian op 1! Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen