donderdag 24 november 2011

Vlaaij Top-15 van 21-27 november 2011

En nu ook het tweede grote Orinoco Radio-evenement in korte tijd - de Verrukkelijke 500 - er weer op zit, is er alle tijd om met de Vlaaij Top-15 richting het einde van het jaar te racen. De week pauze was dit keer weliswaar niet aangekondigd, maar wel al min of meer ingepland. Sorry voor degenen die er tevergeefs op hebben zitten wachten, maar ik beloof dat ik het goed ga maken. Plannen worden inmiddels namelijk gesmeed voor een vier uur durende radio-avond om het eerste volledige Vlaaij Top-15-jaar feestelijk af te sluiten. Zodra ik daarover meer nieuws heb, lees je dat uiteraard hier!
Eerst nog de nieuwe lijst, waarin we liefst vier plaatjes missen die er vorige week nog bij waren. First and foremost is daar de exit van What the water gave me, één van de succesvolste nummers die we tot nu toe in de lijst hebben gehad. Na 7 lijstweken is het sprookje even over voor deze kraker van Florence & The Machine. Daarnaast nemen we afscheid van Jens Lekman en Coldplay, maar opvallend is toch het hernieuwde bewijs dat het tussen mij en de Foo Fighters nooit echt gaat boteren - het fantastische Everlong ten spijt. Immers: ik ben These days nu al weer beu, en die plaat vliegt er dus na één week gewoon weer keihard uit.
Nieuwe binnenkomers zijn deze week niet heel hoog in de lijst te bespeuren. Onderaan vinden we de Peruviaans getinte nieuwste van The Strokes op 14 en gelijk maar vast de aflosser van What the water gave me. Want het lijkt erop dat een Vlaaij Top-15 momenteel onmogelijk zonder Florence & The Machine kan... The Black Keys bewijzen met hun Lonely boy op 11 niet alleen dat ze het maken van leuke videoclips niet verleerd zijn (bekijk voor de grap ook eens Howlin' for you), maar ook dat ze lekkere muziek kunnen maken. De hoogste nieuweling van de week is R.E.M.'s zwanenzang, de allerlaatste single van de band die ons in z'n krappe dertigjarig bestaan trakteerde op klassiekers als Losing my religion, Orange crush, The one I love en Leaving New York. We gaan de komende weken zien of ze met deze laatste single een mooie afscheidstournee door de Vlaaij Top-15 gegund is.
Bovenaan houdt Ryan Adams soeverein stand, terwijl de 99 seconden van The Vaccines' Nørgaard inmiddels oprukken naar plek 2. Andere stijgers zijn Headphone, Birdy, Dry The River en vooral Kasabian, dat liefst 9 plekken omhoog schiet met Re-wired. Minder goed vergaat het Beirut (van 2 naar 5) en The Jezabels (van 3 naar 10), terwijl ook Portugal. The Man, The Kooks en Snow Patrol plaatsen verliezen.



01           [01]        Ryan Adams - Lucky now

02           [04]        The Vaccines - Nørgaard
03           [06]        Headphone - Miracles
04           [13]        Kasabian - Re-wired
05           [02]        Beirut - Santa Fe
06           [09]        Birdy - People help the people
07           [00]        R.E.M. - We all go back to where we belong
08           [05]        Snow Patrol - This isn't everything you are
09           [15]        Dry The River - Weights and measures
10           [03]        The Jezabels - Endless Summer
11           [00]        The Black Keys - Lonely boy
12           [07]        The Kooks - How'd you like that
13           [00]        Florence & The Machine - Shake it out
14           [00]        The Strokes - Machu Picchu
15           [11]        Portugal. The Man - So American

Tot volgende week!

1 opmerking:

  1. Heerlijk lijstje weer, alleen kan ik niet zo wennen aan dry the river, die mag wel weer vollopen.
    Geuf

    BeantwoordenVerwijderen