vrijdag 9 december 2011

Vlaaij Top-15 van 5-11 december 2011

Nog maar een paar weken te gaan en dan zit het eerste Vlaaij Top-15 jaar er weer op. En gelukkig is er ook deze week weer een ruime aanwas aan fonkelnieuwe schitterende nummers om een prachtig vijftiental op te stellen.
De lijst wordt deze week aangevoerd door een nieuwe nummer 1, en dat is er eentje waar niet alleen ik heel erg blij van word. Kasabian maakt het laatste stapje, en springt met Re-wired van 2 naar 1! The Vaccines en hun Deense muze Amanda Nørgaard moeten twee treetjes wijken, en staan nu op 3. Daartussen rukken de aanvoerders van het eindejaarsgeweld stevig op: Tom Smith en Andy Burrows stijgen in hun tweede week van 8 naar 2! Na ampel beraad mag de kerstplaat van The Killers nog even in de wachtruimte plaatsnemen overigens...
The Jezabels zijn de voornaamste naam in het rijtje met artiesten die we deze week moeten missen in de lijst. Hun Endless Summer stond zelfs een week bovenaan de rangorde, maar ligt er nu dus na acht weken uit. Ook Dry The River, The Black Keys, New Shining én Florence & The Machine zijn er niet meer bij, dus dat betekent dat we liefst vijf nieuwe binnenkomers hebben!
Om dat rijtje nieuwe binnenkomers maar gewoon van laag naar hoog af te werken: op 15 begroeten we Pelican, de nieuwe single van The Maccabees, die eindelijk weer eens wat van zich laten horen. Een plekje hoger het sfeervolle Old angel midnight van de fantastische Vlaamse singer-songwriter Admiral Freebee. Leuk feitje/interessantdoenerij: ik heb Tom Van Laere (de Admiraal dus) ooit nog live in de huiskamer van een vriend van m'n vader zien optreden nadat die een huiskamerconcert had 'gekocht' bij Music For Life - de Belgische Serious Request. Daarover gesproken: de themasong van Music For Life van Tom Barman en Selah Sue heeft toch de pech dat ik Selah Sue gewoon geen fijne stem vind hebben, dus die staat niet in de lijst.
Ik merk dat de inleidende tekst al weer langdradig en onleesbaar begint te worden, dus ik zet de vaart er wat achter met nog meer Vlaams geweld: Customs hebben een nieuwe single uit, en waar de vorige (Velvet love) hier niet zo in de smaak viel, komt Toupee weer gewoon keurig binnen op 12. Op 7 is daar de entry van Ben Howard's nieuwe, Keep your head up. Maar de hoogste nieuwe binnenkomer en tevens het - voor zover nog niet eerder geleverd - definitieve bewijs dat Noel Gallagher het creatieve brein achter Oasis was en onmetelijk veel talentvoller dan z'n broertje: If I had a gun van zijn High Flying Birds. Een absolute voltreffer!
Grote stijgers in de lijst zijn er deze week voor Wolf Gang en het al eerder genoemde When the Thames froze van Smith & Burrows, terwijl er voor de andere nummers vooral een dalende tendens zichtbaar is, want Ryan Adams, R.E.M., Birdy, Beirut en vooral Headphone incasseren de klappen.



01           [02]        Kasabian - Re-wired
02           [08]        Smith & Burrows - When the Thames froze
03           [01]        The Vaccines - Nørgaard
04           [04]        The Strokes - Machu Picchu
05           [00]        Noel Gallagher's High Flying Birds - If I had a gun
06           [03]        Ryan Adams - Lucky now
07           [00]        Ben Howard - Keep your head up
08           [06]        R.E.M. - We all go back to where we belong
09           [14]        Wolf Gang - Back to back
10           [07]        Birdy - People help the people
11           [05]        Headphone - Miracles
12           [00]        Customs - Toupee
13           [09]        Beirut - Santa Fe
14           [00]        Admiral Freebee - Old angel midnight
15           [00]        The Maccabees - Pelican

Alle informatie over de 'eindejaarsuitzending' van 16 december zul je niet alleen op deze blog kunnen vinden, maar ook op orinocoradio.nl, het internetstation waar het allemaal zal gaan gebeuren. Waarschijnlijk begint het feest rond 8 uur 's avonds, en zal tussen 11 en 12 de ultieme Top-15 van dit jaar te horen zijn. En ongetwijfeld zal er nog muziek zijn tot in de late uurtjes, dus dat wil je beslist niet missen!
Volgende week is er natuurlijk ook weer gewoon een Top-15. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten