vrijdag 16 december 2011

Vlaaij Top-15 van 12-18 december 2011

De voorlaatste Vlaaij Top-15 van het jaar staat alweer open in je browser, en dat mag ook wel, want de week zit er al weer bijna op. Volgende week nog een laatste lijst voor 2011, een weekje kerstvakantie en dan gaan we er in 2012 weer met volle moed tegenaan. Het spreekt voor zich dat de lijst van vandaag wél de laatste is die nog meetelt voor de "Grote Eindlijst", die vanavond vanaf 20:00u op Orinoco Radio te horen gaat zijn!
Drie nieuwe binnenkomers melden zich deze week aan het front, en dat gaat ten koste van oudgedienden Beirut, Headphone en Birdy, die respectievelijk 7, 6 en 4 weken in de lijst stonden. Voor de geïnteresseerden: Santa Fe van Beirut eindigt dankzij zijn periode in de top-3 van de lijst op plek 20 in de jaarlijst, dus hij valt net buiten de ultieme Vlaaij Top-15 van 2011. De jaarlijst zal na vanavond uiteraard hier geplaatst worden.
Nieuw in de lijst vinden we deze week het bijzonder prettig in het gehoor liggende Nuclear seasons van Charli XCX, wat zich een beetje laat omschrijven als pop met een elektronisch sausje. Ze doet misschien zelfs een beetje té veel haar best om hip te zijn, maar ik mag het wel. Hoger in de lijst komt de vorige week al aangekondigde kersthit van The Killers nieuw op 11: The cowboys' Christmas ball. De hoogste nieuwe binnenkomer van de week is echter van Belgische bodem, want Harbor van Mastercab vinden we op 9. Een wondermooi rustig nummer dat helemaal past bij deze tijd van het jaar. Eerder deze week stonden ze al heel kort in de lijst met Home, maar dit Harbor heeft het in zich om een rijkere Vlaaij Top-15-periode tegemoet te gaan.
Opvallend is dat Kasabian z'n toppositie na één week al weer moet afstaan. Re-wired zakt voorbij de kersthit van Smith & Burrows zomaar van 1 naar 3. When the Thames froze blijft dus staan op nummer 2, maar de hoofdvogel wordt deze week afgeschoten door Noel Gallagher en zijn High Flying Birds. Een bandnaam die de spreekwoordelijk afgeschoten hoofdvogel tot een wat dubieuze woordkeus maakt, maar ach.. Waar het met eerdere single The death of you and me nét niet lukte om op 1 te komen, is het met If I had a gun wel raak.
Stijgers zijn er deze week te vinden in Wolf Gang, The Maccabees en Admiral Freebee, maar de echte winnaars zijn Ben Howard (van 7 naar 4) en Customs (van 12 naar 5)! Kunnen zij volgende week nog doorstijgen en zo het podium op klimmen? Waar er stijgers zijn, zijn er natuurlijk ook zakkers. De voornaamste: The Vaccines, The Strokes en Ryan Adams.


01           [05]        Noel Gallagher's High Flying Birds - If I had a gun

02           [02]        Smith & Burrows - When the Thames froze
03           [01]        Kasabian - Re-wired
04           [07]        Ben Howard - Keep your head up
05           [12]        Customs - Toupee
06           [03]        The Vaccines - Nørgaard
07           [09]        Wolf Gang - Back to back
08           [04]        The Strokes - Machu Picchu
09           [00]        Mastercab - Harbor
10           [06]        Ryan Adams - Lucky now
11           [00]        The Killers - The cowboys' Christmas ball
12           [14]        Admiral Freebee - Old angel midnight
13           [15]        The Maccabees - Pelican
14           [08]        R.E.M. - We all go back to where we belong
15           [00]        Charli XCX - Nuclear seasons

Vergeet vooral niet vanavond te luisteren naar Orinoco Radio, vanaf 8 uur 's avonds! Drie uur lang wordt er kriskras gegrasduind door de plaatjes die we dit jaar in de lijst hebben gehad, en in het laatste uur tussen 11 en 12 zal dé Vlaaij Top-15 van 2011 zijn te horen, met de 15 nummers die de meeste punten hebben vergaard dit jaar. Wie zouden er op 1, 2 en 3 staan? Je hoort het vanavond!
Volgende week de laatste lijst van het jaar, tot dan.

2 opmerkingen:

  1. Een lekker lijstje. Ik mag niet mopperen en dat ga ik dus ook niet doen. Misschien sprat ik je vanavond nog. (sprat = spreek/chat)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En toen werd het hier plots heeeel stil.

    BeantwoordenVerwijderen